Locatie

ROUTEPLANNER

Omgeving

Bootjes varen rustig voorbij en arbeid wordt verricht in de havens van Spakenburg. Het visserijverleden van dit dorp is nog altijd voelbaar in de jachthavens. Spakenburg (gemeente Bunschoten) is gelegen aan het Eemmeer, de voormalige Zuyderzee. Het nautische karakter van het dorp is dan ook overal zichtbaar.

In en rond Spakenburg worden het gehele jaar door diverse evenementen georganiseerd. Zo zijn de Spakenburgse Dagen erg populair onder de inwoners van Spakenburg. Mensen in klederdracht, kraampjes en verhalen over het oude Spakenburg zijn hiervoor kenmerkend.

In het gezellige centrum van Spakenburg vindt u een winkelcentrum en twee winkelstraten; Spuistraat en Kerkstraat. Op zaterdag wordt er in het centrum een weekmarkt gehouden. U haalt hier verse groenten en fruit en vergeet vooral niet te genieten van de verse vis.

Het centrum biedt overigens ook een diversiteit aan restaurants en eetcafés, waar u terecht kunt voor een heerlijk avondje uit of om zomaar gezellig een drankje te nemen.

locatie